Tarcze do E46 M3 - gdzie polecacie zakup ?

2000-2006 | silnik: S54
Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Re: Tarcze do E46 M3 - gdzie polecacie zakup ?

Post autor: kostek_ja » sob lut 26, 2011 19:26

Emil pisze:Nie reklamowałem, dąłem sobie spokój po tym jak mi naprawili w masters-tuning.
W skrócie dałeś się orżnąć, pojechałeś gdzie indziej i zapłaciłeś jeszcze raz, gratuluję.
Fus ma właściciela któremu zależy na opinii warsztatu i na pewno by wyszli z tej sytuacji. Po prostu nie dałeś im szansy. Fus to nie jest jeden mechanik.

Niestety uczymy się na błędach. Następnym razem walcz o swoje :-)
Emil pisze:Przeczytałem na forum że poszukiwałeś gwintu do e-mki, teraz jestem na etapie wybierania felg i zawiasu. Można wiedzeć jakie zawieszenie kupiłeś? Mam podobnie- e-mką często jeżdżę do pracy ok. 100km dziennie, i też zależy mi żeby dało się tym jedździć po naszych pięknych drogach.
To jaki mam gwint i jak się nim jeździ jest w mojej galerii ;)

Nie wiem czy twój samochód ogląda tor więc ciężko mi ci doradzić. Na tor + codzienne użytkowanie mój zawias jest super. W zimę jednak już trochę za twardy (niższa temp. = twardszy zawias).

Ogólnie jest fajny, zwarty i całkiem nieźle tłumi nierówności. Jednak "bolesne" doły są mniejsze niż w większości samochodów, więc pytanie po jakich drogach jeździsz, bo ja jednak po całkiem niezłych.

Mi do mojego użytkowania ten zawias bardzo odpowiada, ale moja eMka jest zorientowane mniej więcej na 60% tor i 40% ulica, jakby orientacja szła w kierunku ulicy to chyba bym wolał bilstaina (chociaż on ma regulację od dołu, co jest dużo mniej komfortowe), ewentualnie wziąłbym wersję mojego zawiasu z miększymi sprężynami.

Awatar użytkownika
Emil

Post autor: Emil » ndz lut 27, 2011 01:20

Nie dałem się orżnąć tylko prowadzę firmę i nie mam czasu się kłócić z kretynami, więcej kasy wydałbym jeżdżąc tam i dochodzić swojego niż to warte a przepływkę i tak bym musiał wymienić. Oni stracili więcej, bo stracili klienta który musi miec wszystko na tip top, czyli każde przeglądy, inspekcje jak w katalogu, moja emka to rarytas (z przebiegiem i wyposażeniem, długo jej szukałem przed zakupem, aczkolwiek Jackson ma kilka opcji więcej, pzdr. dla niego) i mam zamiar ją tak utrzymać przez kolejne kilka lat. Ale skończmy już tą dyskusje na temat serwisu, nie tędy droga, jeden woli brunetki drugi blondynki:)

Zawieszenie, to tak jak mówiłem podobnie jak ty dojeżdżam do pracy ale chce trochę pouczyć się głównie dritu, ale na torze też bym spróbował (od razu mówie że jestem laik w tym temacie) w tym sezonie będe miał trochę więcej czasu aby gdzieś pojechać, bo tak to tylko na zloty w toruniu jeździłem. A właśnie, ty jesteś z Warszawy, może wiesz gdzie jest jakiś plac do driftu lub wyścigów bez obaw przed miśkami? Swego czasu dogadaliśmy się z budowlańcami od S2 przy Bemowie i wpuszczali nas na skrzyżowanie przed ostatnią wylewką asfaltu, mieliśmy dla siebie ok. 8 pasów w jednej szerokości, teraz się nam ukróciło :) Choć teraz do wyścigów lepiej, w końcu udało mi się sprawdzić i moje e-m nie ma ogranicznika fabrycznego.
NO RISK NO FUN

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » ndz lut 27, 2011 02:04

Emil pisze:jeden woli brunetki drugi blondynki:)
Emil, tu nie chodzi o to co kto woli. Samochód ma być zrobiony dobrze i koniec. Niestety mechanicy to tylko ludzie i nawet jak są w tym dobrzy i mają dobre chęci to potrafią coś zepsuć. I wcześniej czy później stanie się to w każdym warsztacie. Dobry warsztat poznaje się po tym jak z takich rzeczy wychodzi. Przetestowałem to u Fusa i w Inschape. W Fusie przyznali się do błędu, przerosili i doszliśmy do porozumienia w kwestii rekompensaty poniesionych strat.

W Inschape sprawa trafiła do sądu.
Emil pisze:Nie dałem się orżnąć tylko prowadzę firmę i nie mam czasu się kłócić z kretynami, więcej kasy wydałbym jeżdżąc tam i dochodzić swojego niż to warte
Rozumiem twoje stanowisko. Często bardziej opłaca dać sobie spokój niż tracić czas na dochodzenie swoich praw, ale:
Emil pisze:Oni stracili więcej, bo stracili klienta
Naprawdę uważasz że któryś z Fusów chciał stracić klienta, to podobnie jak ty ludzie którzy prowadzą firmę i zależy im na tym żeby klienta nie tracić. Co ty byś zrobił gdyby któryś z twoich pracowników dał dupy i przyszedł do ciebie klient z reklamacją? Tylko zauważ że w Inschape nie ma takiego ciebie któremu zależy ;)
Emil pisze:A właśnie, ty jesteś z Warszawy, może wiesz gdzie jest jakiś plac do driftu lub wyścigów bez obaw przed miśkami?
Też szukam takiego miejsca :-) Ogólnie strasznie mi się ostatnio spodobało rondo pod siekierkami (te na skrzyżowaniu ostrobramskiej, płowieckiej i czegoś jeszcze), ale ryzyko spotkania psiaków jest dosyć duże.

Jaqb
Kontakt:

Post autor: Jaqb » pt mar 04, 2011 21:32

ponowie i jak z tymi klocami?? Jezdzil kotos na DS2500?? Jak ich wydajnosc w porowaniu do serii??

Awatar użytkownika
Umiar
Kontakt:

Post autor: Umiar » ndz mar 06, 2011 17:32

ja zakupiłem niedawno zestaw
Zimmermann Formula Z
Ferodo DS Performance 2500
na hamulce.net no i jestem bardzo zadowolony, wreszcie autko hamuje jak trzeba.
Ale czy lepiej od serii? Nie wiem bo serie miałem już lekko niemłodą więc nie mam porównania.
Zestaw powyższy polecam.
Pozdrawiam
Umiar

ODPOWIEDZ